Je bent ondernemer en je hebt de beschikking over een wagenpark. Je medewerkers rijden dagelijks vele kilometers, niet alleen in het woon-werkverkeer maar ook voor hun zakelijke afspraken. Omdat je het belang inziet van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een bijdrage wil leveren aan het terugdringen van onnodige CO2-uitstoot, ben je overgestapt op hybride voertuigen of volledig elektrische auto’s. Je kunt dit op de ouderwetse manier doen, door je medewerkers elke laadbeurt te laten voorschieten en alles achteraf met hun maandelijkse onkostendeclaratie te laten verrekenen. Of je gaat voor een moderne laadpas, dit heeft meer voordelen dan je denkt.
Je weet het uit eigen ervaring. Commercieel ingestelde medewerkers hebben vaak een broertje dood aan het voeren van een onnodig ingewikkelde administratie, waarbij elk bonnetje bewaard en gedeclareerd moet worden. Je administratieve medewerkers hebben, afhankelijk van je personeelsbestand, hier veel werk aan. Komt er een kink in de kabel, bijvoorbeeld bij onduidelijke of incomplete declaraties, dan geeft dit spanningen op de werkvloer. Een laadpas kan dit veelal voorkomen. Met een laadpas wordt elke laadbeurt centraal geregistreerd. Bedragen worden opgeteld, zowel de bedragen voor het totale geladen vermogen als de bijbehorende BTW. Je kunt nog steeds eisen dat je medewerkers zoveel mogelijk bonnetjes overleggen, maar de basisgegevens zijn zodanig geregistreerd, dat geen laadbeurt vergeten wordt. Voor de maandelijkse onkostendeclaratie hoeven je medewerkers simpelweg op de knop te drukken en het totaaloverzicht rolt er zo uit. Dit scheelt tijd, moeite en ergernissen.
De gegevens van laadpassen worden centraal opgeslagen. Uiteraard kunnen de tarieven per aanbieder van laadstations verschillen. Deze verschillen worden inzichtelijk, zowel voor je medewerkers als voor de administratief eindverantwoordelijke. Dit kan aanknopingspunten geven voor extra besparingen, zonder dat je serviceniveau daaronder lijdt. Het mooie van een goede laadpas is het feit dat je hem bij vrijwel alle aanbieders van laadstations kunt gebruiken, zowel in het binnenland als in het buitenland. Je ambulante medewerker hoeft dus nooit meer op zoek te gaan naar dat ene speciale laadpunt of de kosten van het opladen zelf voor te schieten. Omdat elke laadpas gekoppeld is aan een specifieke medewerker, krijg je ook inzicht in het persoonlijk verbruik per medewerker, mocht dit voor jou van belang zijn.
Zoals gezegd is de laadpas vrijwel overal te gebruiken. Een bijbehorende app geeft je ambulante medewerker nog eens extra gebruiksgemak. Mocht het tijd worden om de auto op te laden, dan geeft de app duidelijk aan waar de dichtstbijzijnde laadpunten te vinden zijn. Daarnaast geeft hij ook actuele verkeersinformatie. Daarnaast kunnen medewerkers met hun Travelcard laadpas ook parkeren. Rijden in een veel te drukke stad naar de volgende afspraak. Gewoon parkeren in een buitenwijk en met je laadpas gebruik maken van het openbaar vervoer. Wil je netjes verschijnen op een zakelijke afspraak? Je laadpas is ook geschikt om een carwash mee af te rekenen. Alle extra kosten verschijnen gespecificeerd op je maandelijkse factuuroverzicht. Makkelijker kan bijna niet. Dus wilt u overzicht, efficiƫntie en gebruiksgemak, overweeg dan om over te stappen op praktische laadpassen van Travelcard.