Hoe vind ik snel het goedkoopste tankstation in de buurt?

Gepubliceerd op: 19 juli 2022
tanken in de buurt

Brandstof tanken in Nederland is op dit moment erg hoog. Het vinden van een betaalbaar tankstation in de buurt is niet altijd een makkelijke opgave. Hieronder lees je meer over het vinden van een goedkoop tankstation in de buurt en wat je beter kunt vermijden wanneer je goedkoop wil tanken.

 

Tankstation in de buurt

Als je op zoek bent naar een goedkoop tankstation in de buurt dan kun je gebruik maken van het internet. Type bijvoorbeeld in je zoekmachine in ‘goedkoop tanken’ en maak gebruik van bijvoorbeeld Google Maps om een tankstation in de buurt te vinden. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde aanbieder zoals Shell, BP, Esso, Avia o.i.d. dan kun je dit toevoegen aan je zoekwoorden. Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende apps zoals ANWB onderweg, waar je naast tankstations en actuele brandstofprijzen ook je route kunt plannen. Vooraf kun je aangeven welk type brandstof jouw voertuig nodig heeft, waarna je in de app gemakkelijk een overzicht krijgt van tankstation en brandstofprijzen in de buurt. Een soortgelijke app is de ‘tanken’ app van MKB brandstof, handig voor ondernemers, DirectLease en FuelNode, waarvan de laatste alleen beschikbaar is voor Android.

 

Tips voor goedkoop tanken in de buurt

Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop tankstation in de buurt, probeer dan tankstations rondom snelwegen te vermijden. De prijzen bij deze tankstations liggen vaak hoger dan de gemiddelde tankstations. Sommige regio’s zijn nou eenmaal duurder, maar tanken in een dorp is vaak goedkoper dan in de stad. Bemande tankstations zijn vaak ook duurder dan onbemande, omdat personeels- en servicekosten doorberekend worden. Tank je altijd bij hetzelfde station, houd dan de prijzen eens nauwlettend (online) in de gaten. Vaak zijn bepaalde dagen of tijdstippen goedkoper, zoals aan het eind van de week of laat ’s avonds. Tanken in de ochtendspits is vaak goedkoper dan in de avondspits. Eigenaren van tankstations gebruiken prijswijzigingen om klanten te lokken en om de drukte over de dag te verdelen. Sommige tankstations hebben bepaalde weekend acties of happy hours. Woon je dicht bij de grens, dan is het in onze buurlanden (Duitsland en België) vaak goedkoper om te tanken dan bij een Nederlands tankstation.

Meer lezen?